Спорт

Ботев запази мястото си в елита по познат сценарий

  27.05.2022 21:53             
Ботев запази мястото си в елита по познат сценарий

Снимка: Ботев /Вр/

Ботев /Вр/ победи Етър с 3:2 в мача-бараж за място в Първа лига.на стадион "Александър Шаламанов" в София и запази мястото си в елита. Началните минути на мача определено бяха за врачани. Освен, че контролираха повече топката, футболистите на Ботев пропуснаха и първото чисто голово положение. В 5-ата минута Чавдар Ивайлов центрира от фаул, Браян Переа се измъкна от персоналния си пазач Ловре Кнежевич и отправи удар с глава, който се отби в страничния стълб.

Ботевци продължиха да бъдат по-активни, изпълнявайки още няколко опасни статични положения. Вратарят Христо Иванов и отбраната пред него обаче удържаха врачанския натиск.

ВАР се намеси за първи път в баража в 12-ата минута. Етър направи добра атака през центъра, при която Пехливанов и Ловре Кнежевич комбинираха умело. Хърватинът навлезе в наказателното поле на Ботев, но бе блокиран от Луис Фелипе. След консултация със своите колеги, Волен Чинков прецени, че няма остования за отсъждането на дузпа. Намиращият се в отлична форма Юлиан Ненов имаше шанс да вкара в 23-ата минута. Йоан Бауренски хитро пропусна пас, търсещ неговия капитан, а крилото рязко смени посоката срещу двама бранители на Етър. Последва удар в близкия ъгъл, но Христо Иванов се справи. В 29-ата минута Ктежевич се възползва от грешка на Антонио Георгиев и отправи диагонален изстрел, който премина далече от вратата на Краси Костов. В 45-та мин. бившият нападател на Бдин – Цветомир Тодоров стреля точно, но Костов се справи.

Ботев /Вр/ поведе в 49-та мин. с 1:0. Страхотно подаване на Переа изведе Ивайлов зад защитата, той върна успоредно пред вратата и кой друг ако не Юли Ненов вкара. В 65-та мин. Ненов пусна хитър пас за Гаврилов, който напълно непокрит обаче направи по-трудното и шутира над горната греда.

В 73-та мин. Переа майстори реализира за 2:0 след перфектно подаване на Мартин Николов. В 84-та мин. изстрел на Виктор Василев бе избит от Христо Иванов в корнер. При изпълнението му Бауренски с глава вкара за 3:0.

В 87-та мин. Кнежевич намали на 1:2, а в 90-та мин. Мариян Иванов отбеляза за 2:3, но за повече от почетна загуба нямаше време.

 

За Ботев /Вр/ започват: Костов, Христов, Николов, Георгиев, Соарес, Фераресо, Ненов, Гаврилов, Переа, Ивайлов, Бауренски

За Етър стартират: Хр. Иванов, Абдиел, Кръстев, Натаниел, Станев, Кнежевич, М. Иванов, Апостолов, Менезис, Тодоров, Пехливанов