Бизнес Свят

Туристки припаднаха от сметката си в гръцки ресторант

  24.05.2022 10:20             
Туристки припаднаха от сметката си в гръцки ресторант

Американска майка и 19-годишната й дъщеря преживяха истински кошмар на гръцкия остров Миконос, след като за два коктейла мохито с два крака на раци получиха сметка от 600 евро. За ужасяващата случка разказва „Дейли Мейл”.

Бренда Малтън и дъщеря й Кейлия смятали да прекарат идиличен ден на плажа Платис гиялос. Вместо това двете жени са заплашвани от наглите сервитьори на ресторант „KD Oyster” с полиция и съд.

Оказва се, че още десетки чужди туристи се оплакват от криминалните практики на мошениците от ресторанта.

„Поръчахме си два коктейла и два рачешки крака- когато тръгнахме да плащаме ни връчиха сметка за 641.15 долара или около 600 евро. Казах – две мохито и два крака не могат да струват толкова! Те ми казаха, че ще извикат полицията и ще стоим там докато не платим”, разказва потресената Бренда. 

Хватката на гръцките мошеници е, че предлагат безплатни шезлонги на плажната ивица. Който клъвне и седна на шезлонг веднага е предупреждаван, че трябва да поръча нещо. И след това плаща.

А ако откаже викат местната полиция, която винаги е на страната на сервитьорите и не намира нищо нередно в цените.

Бренда и дъщеря й седнали, поръчали два коктейла, но сервитьорът бил толкова нахален и няколко пъти попитал каква храна ще поръчат.

„Само за да ни се махне от главата поръчахме по един рачешки крак. Знаех, че ще е скъпо, но не и 600 евро”, казва Бренда.

Ресторантът е включен в Tripadviser. Майката и дъщерята получили меню без цени. Други туристи минаващи по плажа ги предупредили да не поръчват нищо в този ресторант, но вече било късно.

В „KD Oyster” има и охладител за отлежали вина. Няма цена под 5000 евро битулката. 

След избухването на скандала, десетки чуждестранни туристи се оплакват от същото заплашително поведение от персонала на ресторанта.

„Накараха ме да платя с кредитна карта, когато им поисках бележка, ми отказаха”, разказва един от ударените.