Свят

ШЕФКАТА НА RT: Ако Русия загуби в Украйна, нещата ще свършат зле за човечеството

  25.05.2022 07:25             
ШЕФКАТА НА RT: Ако Русия загуби в Украйна, нещата ще свършат зле за човечеството

Главният редактор на руската медия RT Маргарита Симонян заплаши че „нещата ще свършат зле за цялото човечество“, ако Русия не спечели войната срещу Украйна.

В ефира на „Россия 1“ Симонян нападна нападна западните държави, които се надяват Украйна да спечели конфликта. „Всички те вярват, че ние ще загубим, а Западът ще спечели. Те не разбират, че е невъзможно. Това е просто невъзможно, никога няма да се случи. „Или печелим, или това ще свърши зле за цялото човечество, няма друг начин“, каза тя.

Симонян коментира също така, че конфликтът на Русия със САЩ и Европа никога няма да приключи. „Когато хората питат колко дълго ще продължи това - отчуждението, конфронтация със Запада, виждам само една версия на събитията: Хора, това е завинаги. Свикнете с този нов живот. Смелият нов свят вече няма да бъде отворен за хора, които искат да учат на запад, трябва да сме благодарни за това, че децата ни няма да получат западно образование. Без значение какво се случва, нашата конфронтация с тях е до края на живота ни“, предупреди тя. „Без значение какво се случва или каквото и да се държим, нашата конфронтация с тях е до края на живота ни“, добави тя.