Избори Събития

Росица Кирова: Хората, които се нуждаят от помощ, няма да усетят мерките

  23.05.2022 18:16             
Росица Кирова: Хората, които се нуждаят от помощ, няма да усетят мерките

"Недопустимо е да превръщаме управлението на държавата в училище за начинаещи. Липсват лидерски решения, които да се вземат и отстояват“. Това коментира на пресконференция заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, която проведе своята поредна приемна с граждани във Видин. По думите на г-жа Кирова, в момента управляващите ни заливат с голяма доза маркетинг и реклама, докато инфлацията в България расте главоломно и ръстът на цените все повече ще оказва негативно влияние върху живота на хората.
„Управляващите се опитват да ни убедят, че времето навън е прекрасно и слънчево, а накрая се оказва, че сме прогизнали от проливния дъжд“, каза Кирова. Според нея обявените гръмки мерки за справяне с кризата засега са само едно добро пожелание и тепърва, когато бъдат заложени в бюджета, ще стане ясно, как и дали ще работят. Не е ясно и как ще действа обявената отстъпка от 25 ст. за литър гориво?! И как тези 25 ст. отстъпка ще подобрят живота на хората, които не ползват ежедневно своите автомобили или изобщо не ползват такива?! „Ще се окаже, че парите на тези хора, тази отстъпка, ще бъдат преразпределени към другите, които по-често използват автомобили. Как бензиностанциите ще се координират помежду си, как ще бъдат контролирани от държавата?.... Много, прекалено много въпроси, без отговори“, заяви Кирова.
По мнение на Росица Кирова, подходът е неправилен и помощта не се насочва към хората, които най-много се нуждаят от подкрепа. Тя поясни, че управляващата коалиция така и не е пожелала да се вслуша и предприемe реални стъпки по овладяване на инфлацията. Заместник-председателят на парламента припомни, че още преди месеци парламентарната група на ГЕРБ-СДС е настоявала за спешни мерки за компенсация на сметките за ел.енергия на бизнеса и битовите потребители. „Това беше най-добрият начин, който щеше да стопира вдигането на цените на стоките и услугите. Вместо това се стигна до тази тревожна ситуация, от която страдат всички български граждани“, допълни Кирова.