Събития

В СУ „Христо Ботев“ – Враца се състоя церемония по награждаване на победителите в конкурса за стипендия „Митко Танаицов“

  23.05.2022 13:36             
В СУ „Христо Ботев“ – Враца се състоя церемония по награждаване на победителите в конкурса за стипендия „Митко Танаицов“

Днес, 23.05.2022 г., в кабинета по история в Средно училище „Христо Ботев“ – Враца се състоя церемония по награждаване на победителите в конкурса за стипендия „Митко Танаицов“. Първо място спечели Биляна Караначева от 11.б клас със своя исторически проект за нейната баба, а поощрителна награда бе определена за Паула Георгиева от 10.а клас.

„Фондация „Род от Балкана“ обявяви конкурс за стипендия „Митко Танаицов“ през есента на 2021 г.

Учредителите на фондацията вярват, че учениците в гимназиален курс в СУ „Христо Ботев“ са тези, които заслужават вниманието и стимула, и желаят да предоставят именно на тях възможността за тази стипендия.

За първата година на конкурса участниците имаха избора да съставят исторически проект за техен роднина, без ограничения в период от историята. Те писаха както за съвременници, така и да навлязат в дълбоката памет на рода си, проследявайки и научавайки повече за корените си. Причината за основаването на стипендията е децата да бъдат стимулирани да прекарат повече време с близките си, да придобият самочувствие, знания и умения, научавайки личната си история, което, смятаме, ще доведе и до по-отговорни и осъзнати действия от тяхна страна в развитието им. Целта на фондацията е с основаването на стипендията да се подтикват и подпомагат млади хора да вървят по пътя на знанието, добротата, принципността и всеотдайността. В края на срещата, учредителите на фондацията изразиха позитивизъм и вяра, че тази стипендия ще стане ежегодна и традиционна за учениците на Средно училище „Христо Ботев“- Враца, за което им благодарим!