Спорт

Монтана спря лидера за титлата във Втора лига

  21.05.2022 19:34             
Монтана спря лидера за титлата във Втора лига

Снимка: chervenkarton.com

Спартак /Варна/ изпусна титлата във Втора лига, след като направи 1:1 като гост с Монтана в последния кръг. “Соколите” се нуждаеха от трите точки, за да си гарантират на 100% първото място, но малшансът ги раздели от това. Лиандро Мартис даде аванс на домакините в 27-ата минута, но варненци върнаха интригата още преди края на първата част, когато Цветан Илиев реализира (42’).

През второто полувреме обаче Спартак можеше да поведе в резултата, но на два пъти гредите спираха отбора. Първо в средата на вторите 45 минути голмайсторът Илиев излезе сам срещу вратаря, но ударът му срещна гредата. В ответната контраатака обаче Петър Патев трябваше да чисти от голлинията след удар от страна на Монтана, като домакините дори имаха претенции, че топката е влязла с целия си обем във вратата. В крайна сметка реферът остана безмълвен и резултатът бе непроменен. В 92-ата минута “соколите” получиха шанс да изпълнят пряк свободен удар, а зад топката застана Даниел Начев. Полузащитникът отправи много добър шут, но отново за съжаление на варненци топката се отклони от напречния стълб, информира спортал.бг.

Така в крайното класиране първите три отбора - Септември (София), Хебър и Спартак (Варна), са с равен брой точки, но заради по-добрите показатели на останалите тимове “соколите” остават на третото място. Монтана от своя страна е на 7-ата позиция с 58 точки след три поредни равенства.