Спорт

Ботев стигна до бараж с Етър след гръмка победа над младоци в Благоевград

  21.05.2022 21:19             
Ботев стигна до бараж с Етър след гръмка победа над младоци в Благоевград

Снимка: start-photo.bg

Пирин /Бл/ и Ботев /Вр/ завършиха при резултат 3:5 в мач от последния кръг на Първа лига. Така врачани се спасиха от директно изпадане и стигнаха до бараж с Етър. С Първа лига се сбогува Царско село. Срещата започна в леко темпо, за да дойде десетата минута, когато Станислав Манолев потърси последен гол в своята кариера. Той стреля опасно, но вратарят Красимир Костов успя да избие в корнер. След неговото изпълнение Вячеслав Велев беше оставен непокрит в близост до вратата на гостите и украинският защитник намери мрежата с глава - 1:0 за "орлетата”. Веднага след това Манолев беше сменен, за да обере овациите на публиката. В 18-ата минута същото се случи и с бившия капитан на Лудогорец Светослав Дяков, който също се сбогува с футболния терен под аплодисментите на зрителите на стадион "Христо Ботев", съобщава спортал.бг. В 30-та мин. Юли Ненов изравни с топовен шут след перфектна асистенция на Переа. След десет минути капитанът на Ботев отново беше на точното място. Браян Переа стреля с глава, топката се удари в горната греда, за да попадне у Ненов, който на празна врата направи 2:1 и вдигна на крак гостуващата агитка. В 4-та минута на продължението Васил Христов изравни за 2:2.

В 49-ата минута Ненов оформи своя хеттрик. Йоан Бауренски направи 4:2 с удар отблизо в 58-ата минута. Към края Стефан Гаврилов направи 5:2 с красив удар от средна дистанция, а в добавеното време Даниел Иванов вкара последния гол в срещата за 3:5.

За Пирин стартират: Кирев, Айзо, Дюлгеров, Ил. Костов, Велев, Дяков, Манолев /к/, Такахаши, Тасев, Иванов, Вангелов

За Ботев /Вр/ започват: Костов, Христов, Соарес, Николов, Георгиев, Ненов /к/, Переа, Ивайлов, Гаврилов, Фераресо, Бауренски