България

Нов скок на горивата изяжда отстъпката от 25 ст.

  20.05.2022 20:40             
Нов скок на горивата изяжда отстъпката от 25 ст.

Родните шофьори ще плащат повече от 3 лева на литър гориво дори и с обещаната от властта отстъпка от 25 стотинки. Причината е поредният скок на цените по бензиностанциите.

Докато управляващите се наумуват как да прилагат антикризисната мярка и тя да тръгне евентуално от юли, бензинът и дизелът чупят рекорди. Литър А95 вчера се продаваше средно за 3.12 лева, а литър дизел - за 3.28 лева.

От началото на май до сега и двата вида горива са сложили 15 стотинки отгоре. И ако ралито продължава със същия темп, до лятото и „евтините 50 литра“, субсидирани от държавата, ще ни се струват супер скъпи.

Припомняме, че бонусът ще важи само за физически лица и според предложения план - до края на годината. На тънки цени ще се купуват единствено горивата, които са нисък клас, тоест без добавки.

Най-масовият бензин с вчерашна дата се продаваше в широки граници в различните бензиностанции - от 3.01 до 3.17 лева. Дизелът пък - от 3.13 до 3.32 лева. Според специализирания сайт fuelo.net тенденцията безспорно е към поскъпване, което е традиция у нас за отпускарския сезон.