Крими

Див Северозапад! Пиян, с незаконни цигари, подкара нередовен скутер, а в дома му откриха оръжия и боеприпаси

  14.05.2022 08:54             
Див Северозапад! Пиян, с незаконни цигари, подкара нередовен скутер, а в дома му откриха оръжия и боеприпаси

Униформени се хванаха за главата след като спряха за проверка мъж със скутер. Освен, че карал мотопеда си с изтекъл номер, бил пиян и държал незаконни цигари, а в дома му намерили още незаконна стока и оръжия.

Всичко това станало вчера в 15.40 часа в село Горна Кремена. Тогава служители на районното управление на полицията в Мездра са спрели за проверка мотопед „Балкан“ с поставена стара регистрационна табела. Скутерът бил управляван от 60-годишен мъж от селото.

При извършената проверка е установено, че мотопеда не е регистриран по надлежния ред. Водачът е тестван за употреба на алкохол с дрегер, който е отчел положителна проба над 1.2 промила. Извършена е проверка на багажа на мъжа, като в раницата му са открити две кутии цигари без бандерол. Уведомен е дежурен разследващ полицай и прокурор от районната прокуратура във Враца.

При последвало претърсване в дома на мъжа са открити 18 кутии цигари без бандерол, пистолет с пълнител с 5 патрона, пушка без данни за марка и модел, както и патрони без мъжът да има право да ги притежава.

По случая в полицията в Мездра е образувано бързо производство, заявителски материал и досъдебно производство.

На мъжа са съставени 3 акта по Закона за движение по пътищата и протокол от Закона за МВР. Той не е задържан по здравословни причини, а работата по цялостното изясняване на случая продължава.