Събития

Лео Кадели и приятели помагат на Валя от Видин

  14.05.2022 05:00             
Лео Кадели и приятели помагат на Валя от Видин

Създателят на платформата "Приятели, помагайте!" Лео Кадели пристигна във Видин в подкрепа на Валя, първото дете, отраснало в приемно семейство в града. Сега тя е студентка, а Лео Кадели, чиято кауза е да помага на хора в нужда, заедно с приятели ремонтира жилището, което ѝ е предоставено от Общината.
"Валя първо е една бъдеща майка и един бъдещ лекар и е едно момиче, което, ако няма такива като нас, няма кой да й помогне... За жалост семейството е преценило да я остави в дом, там се е появила една страхотна дама- Цветелина, която се грижи за нея толкова години. Ние искаме да дадем едно рамо и на Цвети, и на Валя - да направим живота й малко по-уютен, и да й дадем надежда, защото тя учи това, което ще помага на хората...." 
Лео Кадели е във Видин със свои съмишленици, но разчита на още подкрепа в града.
"Трябва ни помощ, защото апартаментът се намира на петия етаж и всички мебели, които са в бусове трябва ад ес качат горе, и строителни материали ни трябва помощ много. И ремонта не е малко- да се случи за три дни. но да се надяваме, че ще се включат хора- и със средства ни трябва помощ, защото това е голям разход... "  
Групата ще остане във Видин три дни, но ако не завършат, ще се върнат отново, каза Лео Кадели. Хората, които желаят да помогнат, могат да намерят информация  в платформата "Приятели, помагайте!".