Бизнес Събития

Още 5 студенти вземат стипендии от АЕЦ

  13.05.2022 18:30             
Още 5 студенти вземат стипендии от АЕЦ

Към стипендиантската програма на атомната централа на 12 май се присъединиха нови пет студенти от Технически университет – София, с което общият им брой към момента е 30.

За да подкрепи бъдещите ядрени енергетици, АЕЦ „Козлодуй” осигурява 1 000 лв. на семестър и покрива семестриалните такси на стойността на държавна поръчка до завършване на съответната образователна степен за студенти от приложими в ядрената енергетика специалности в Софийски университет „Св. Климент Охридски” и Технически университет – София, които не са освободени от тях. Стипендиантите на централата имат възможност да участват в програмата за платени летни стажове на Дружеството още след завършване на първи курс. Наред с това след приключване на обучението си те ще могат да се присъединят към екипа на АЕЦ „Козлодуй” и да стартират реализацията си в избраната професия. По този начин вече е поставено началото на трудовата кариера на 8 младежи, а след успешното дипломиране на останалите участници в стипендиантската програма предстои броят им да нараства.

С визия за бъдещите потребности от добре подготвени специалисти с техническо образование АЕЦ „Козлодуй” последователно подкрепя обучението и кариерното ориентиране към приложими в централата специалности на ученици и студенти, показващи мотивираност и желание за развитие в тази сфера. Така Дружеството работи за осигуряване на приемственост между поколенията и за привличане на млади хора с висока квалификация, които да работят за безопасната и надеждна дългосрочна експлоатация на ядрените блокове.

 Хванаха шофьор на нередовен мотопед
Униформени следяха изкъсо за нарушители на празничния 24 май във Врачанско
Експерти от ДПП „Врачански Балкан“ популяризираха Натура 2000 във Враца
Удариха с 10 акта и 19 фиша нередовни шофьори във Видинско
Засякоха пийнал шофьор във Враца
Огън лумна в гробищата във Видин, потушаваха и други пожари