Събития

Ученици поеха ръководството на СУ „Васил Кънчов“ СНИМКИ

  12.05.2022 08:54             
Ученици поеха ръководството на СУ „Васил Кънчов“ СНИМКИ

На 9 и 10 май в Средно училище „Васил Кънчов“ по инициатива на Ученическия съвет се проведе Ден на ученическото самоуправление.

Всяка година девети май е по-особен ден за учениците, защото тогава се сменят ролите. Това не е просто игра, която цели забавление, а опит, добит с възпитателна цел.

В Деня на ученическото самоуправление ученици от цялата страна заемат местата на своите ръководители. Младежите се превъплъщават в ролята на учители, директори и заместник-директори.

Основната идея е да се даде възможност младежите сами да организират учебния процес в училище и да бъдат част от управлението, което дава шанс за опознаване на учебно-възпитателните и административни дейности.

Средно училище „Васил Кънчов“ е едно от многото училища, в което учебният процес през изминалите два дни протече различно от обикновеното. Ученическият съвет зае мястото на училищното ръководство, а много от учениците влязоха в ролята на учителите си и преподаваха на тяхно място. Всички бяха изключително развълнувани и в сградата сякаш не беше обикновен ден, а празник.

Учениците, които заеха ролите на административно – обслужващия състав в училище, бяха Христиана Илиева и Поля Йорданова от Х.а клас – директор, Даниел Петров от 7.б клас – секретар, Виктория Димитрова и Весела Славейкова от 7.г клас – замeстник-директор по учебната дейност и Виктория Йовчева от 7.г клас – заместник-директор по административната дейност.

Учениците учители успяха, макар и за кратко, да се докоснат до професията „учител“ и осъзнаха колко важна и отговорна е работата на педагога. А ние се надяваме ден като днешния да ги накара да се замислят за бъдеще като преподаватели.

Всички те изпълниха новите си задължения съвестно и отговорно! Да им пожелаем успех с вярата, че един ден ще се върнат в училище в истинската роля на професионалисти!