Избори Събития

Почнаха се! Депутат от ИТН скочи на зам.-министър от БСП заради съкращения във Видин

  11.05.2022 09:00             
Почнаха се! Депутат от ИТН скочи на зам.-министър от БСП заради съкращения във Видин

Съкращаване на хора от видинската структура на Областна дирекция „Земеделие“ и прехвърлянето на 3 щатни бройки от крайдунавския град в Силистра предизвикаха гнева на депутата от „Има такъв народ“ Иво Атанасов. Предвижданите промени са част от предложение, направено от заместник-министъра на земеделието и ексевродепутат Момчил Неков, който е от Силистра.

„През 12-годишното управление на ГЕРБ бяха унищожени всички държавни структури във Видин. За Видин всяко работно място е жизнено важно! Някакъв зам.-министър е направил "анализ" и е решил да прехвърля работни места от Видин в Силистра, защото е от там. Това е недопустимо“, написа в социалните мрежи Атанасов. Депутатът призова за бойкот на това предложение и заплаши, че ако правителството направи тези промени ще се сблъска със справедливия гняв на видинчани.

„Призовавам всички народни представители от Видинска област да спрем с общи усилия това безумие, да бъдат открити офиси на всички европейски програми и да бъдат възстановени всички държавни структури и държавни дружества във Видин! Ако правителството не се съобрази ще усети гневът на видинчани!“, написа още Атанасов.

Промените в числения състав на областните дирекции е заложен в правилник, който е подложен на обсъждане до 19 май, установи проверка на „Конкурент“. Ако бъде одобрена идеята на заместник-министър Неков, от 62 щатни бройки в ОД „Земеделие“ във Видин ще останат 59. Три от чиновниците ще бъдат прехвърлени в Силистра, родният град на Неков, където щатните бройки ще се увеличат от 54 на 57.