Събития

Откриха обновената зала на Читалище „Развитие-1869“

  11.05.2022 07:41             
Откриха обновената зала на Читалище „Развитие-1869“

С тържествена програма бе открита обновената концертна зала на Народно читалище „Развитие-1869“ във Враца. Заместник-кметът Александър Владимиров заяви, че реализираният проект е възможност за провеждане на повече концерти и културни мероприятия в читалището. „Новият облик на концертната зала ще позволи организирането на големи концерти, гостуващи спектакли и събития. Днешното събитие е своеобразен трансграничен празник на културата във Враца и румънския град Пиатра Олт. Поздравявам екипите по проекта за проявения професионализъм и успешно изпълнените дейности. Вярвам че партньорството между двата града ще продължи и ще бъдат реализирани още проекти в сферата на културата“ – каза още Владимиров при откриването на залата.

Председателят на НЧ „Развитие-1869“ Иванка Караиванова благодари на румънските партньори за успешното изпълнение на заложените в проекта строително-ремонтни дейности и инициативи.

Кметът на Община Пиатра Олт – Никусур Рада изрази своето удовлетворение от постигнатото във Враца и заяви, че обновената зала в културната институция ще позволи развитието на младите таланти в града.       

Програмата ще продължи с концерт на групи и творчески състави към НЧ „Развитие-1869“.         

 Дейностите се осъществяват в рамките на трансграничен проект “Култура в зелено”, по програмата INTERREG V-A Румъния-България. С осигуреното финансиране е ремонтирана концертната зала в читалището във Враца и е подменена инсталацията, обновен е градският културен център в Пиатра Олт, организирани са творчески работилници, културно-исторически маршрути и нова уеб базирана платформа, с мобилно приложение.

 Австрия отменя носенето на маски в транспорта и супермаркетите
Откриха телата на няколко човека край Банкя, има задържан
Хванаха шофьор на нередовен мотопед
Униформени следяха изкъсо за нарушители на празничния 24 май във Врачанско
Експерти от ДПП „Врачански Балкан“ популяризираха Натура 2000 във Враца
Удариха с 10 акта и 19 фиша нередовни шофьори във Видинско