Събития

Две елхи засадиха учениците в двора на училището в Оряхово

  14.05.2022 15:00             
Две елхи засадиха учениците в двора на училището в Оряхово

Учениците от НУ "Свети Свети Кирил и Методий" Оряхово засадиха в двора на училището си  двете живи елхички, които купиха и украсиха за Коледа и Нова година. Идеята беше на един от родителите на децата,  агрономът от Оряхово Бойко Цветанов, който предложи вместо изкуствени елхи децата да имат за празниците  живи елхи и по-късно те да бъдат засадени в двора на училището и децата сами да се грижат за тях. Елхичките вече са  насадени, разказва Даниела Николова, начален учител:

 "Двете елхички престояха доста време в класните стаи... Малко позакъсняхме със засаждането им, защото времето не беше подходящо, като влажност на почвата, нямаше дъждове достатъчно... Бях организирала подготовка и бяха изкопани предварително дупките, почвата е камениста... децата със собствените си ръце затрупаха дупките с пръст, поляха елхичките, ще сложим и обогатена почва... Само две паралелки правят такава инициатива и е предложение и към останалите да се включат."

Галя Цветанова учи в 4. клас, а сестра ѝ Йоана е в трети клас, те се включват в засаждането на двете елхички и им дават имената Елхичко и Перла: 

"Да, участвахме в засаждането и ни помогна чичо Румен... Вкъщи сме садили много цветя и ми е познато... Ще се грижим за тях, ще ги поливаме, ще плевим тревата... У дома помагаме на тате да поддържаме двора... Харесвам магнолиите, розите, орхидеите... ние сме ги сложили на места, където има светлина и топлина..."

 Откриха телата на няколко човека край Банкя, има задържан
Хванаха шофьор на нередовен мотопед
Униформени следяха изкъсо за нарушители на празничния 24 май във Врачанско
Експерти от ДПП „Врачански Балкан“ популяризираха Натура 2000 във Враца
Удариха с 10 акта и 19 фиша нередовни шофьори във Видинско
Засякоха пийнал шофьор във Враца