Избори Събития

Борисов във Видин: В момента България има най-големия дефицит след управлението на Орешарски

  30.04.2022 16:15             
Борисов във Видин: В момента България има най-големия дефицит след управлението на Орешарски

България отчита най-големия дефицит след правителството на Орешарски, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна със симпатизанти във Видин. Актуални политически теми коментираха и депутати от групата на коалиция ГЕРБ-СДС, съобщи радио "Видин".

Борисов обяви също, че дефицитът и дългът намаляват средно в ЕС през 2021 година  спрямо кризисната 2019-а година, само в България растат, а причината е финансовият министър.  Според него няма да може да се излезе от кризата без вдигане на данъците:

"Правих едно заседание с финансистите на ГЕРБ. Ние вече не можем да вържем бюджета без да се вдигат данъците. Ако някой е отговорен политик, вече в следващо правителство трябва да се вдигат данъците. Това ни доведе промяната. Ние 12 години държахме 10 %, сега без данък няма как тия милиарди да се върнат."

Борисов обяви, че управляващите загробват страната с огромни кредити, които теглят всяка седмица, а бъдещите поколения ще трябва да връщат.

"С темповете които изнасилват държавните финанси, планират официална тригодишна прогноза на правителството да удвоят държавния дълг спрямо предкризисните нива…Какъв растеж, как ще си развиеш бизнес като имаш дълг - 24 милиарда 2019-а година, 50 милиарда 2025 година."

Борисов нарече управляващите схемаджии и корупционери.

"Който направи схемата с газта, евала. Казвам го в кавички. Това е мислител, да открадне по сто милиона на месец", поясни лидерът на ГЕРБ.

Той допълни, че няма политическа стабилност, което е пагубно за страната.

"Държава, в която на третия месец се вика "оставка", във всяко студио се говори дали ще падне в сряда или по-следващата сряда или колко ще изкара, това за инвеститорите, за държавата, за хората е катастрофа", каза Борисов във Видин.