Събития

СУ „Никола Войводов“ – Враца за поредна година отбеляза своя патрон СНИМКИ

  21.04.2022 14:24             
СУ „Никола Войводов“ – Враца за поредна година отбеляза своя патрон СНИМКИ

Днес Средно училище „Никола Войводов“ – Враца за поредна година отбеляза своя патрон. С тържествена церемония в 9:00 ч. беше издигнато знамето на България пред погледите на ръководството на училището, почетни гости, учители, ученици и родители.

Госпожа Луиза Тозлушка произнесе трогващо патриотично слово за живота и делото на Никола Войводов, прославил името на своя град с героичната си смърт на пристанището в Русе, а ученици направиха възстановка на събитието, разиграло се на кораба „Германия“ на 20 август 1867 година.

Директорът на училището – госпожа Снежанка Каменова, с гордост отбеляза постиженията на учениците, както и подновената и новоизградена инфраструктура в двора на училището. Особено значение тя отдаде на изградения СТЕМ център – „Дигитални създатели – науки на бъдещето“, който ще отвори врати на 11 май.

Гости на събитието бяха представители на местната власт – община и областна управа, както и кметски наместници, експерти от РУО-Враца, представители на Търговско-промишлена палата – Враца, директори на детски градини от квартал „Дъбника“. В лицето на Община Враца госпожа Долапчиева произнесе поздравително слово към ръководството на училището и неговите учители и ученици.

Всички ученици на училището, завоювали първи места на олимпиади и състезания, получиха грамоти и награди. Някои от тях са и лауреати в национални конкурси и форуми.

Празникът огласи двора на училището с детски песни, танци и хора. На прага на Великден и през страстната седмица училище „Никола Войводов“ пожелава на всички светли празници!