Събития

СУ „Никола Войводов“ – Враца, с награда от VIII Национален литературен конкурс „Стамен Панчев“ – Ботевград 2022

  18.04.2022 11:44             
СУ „Никола Войводов“ – Враца, с награда  от VIII Национален литературен конкурс „Стамен Панчев“ – Ботевград 2022

Елизабет Йорданова Илиева от 6.в клас на СУ „Никола Войводов“ се пребори за третото място в първа възрастова група, категория „Проза“ , в тазгодишното издание на Националния литературен конкурс „Стамен Панчев“.

Творбите бяха оценявани от тричленно жури на организаторите в състав: Стефка Граматикова – секретар на Община Ботевград, Симеон Ангелов – зам.-председател на Дружество на литературните творци „Стамен Панчев“ и член на Съюза на българските писатели, Десислава Иванова – председател на Клуб „Стамен Панчев“, член на УС на Съюза на независимите български писатели и член на УС на Дружество „Орханиец“.

В тазгодишното издание на конкурса ученичка на СУ „Никола Войводов“ беше отличена сред 85 ученици от цялата страна с над 95 творби.

На тържествената церемония по награждаване на лауреатите в конкурса, която се състоя на 16 април 2022г., Елизабет Илиева беше наградена с плакет, парична награда и две книги. Заслужено, творбата на шестокласничката, в която по оригинален начин тя разкрива чувствата на един тийнейджър по време на онлайн обучение в писмо до неродената си сестричка,  ще бъде включена в сборник с най- добрите творби от конкурса. Очаква се представянето на сборника във Враца да се състои през месец ноември.