Събития

Ти да видиш! Скъсаха Попдимитров за директор на врачанския театър

  31.03.2022 18:15             
Ти да видиш! Скъсаха Попдимитров за директор на врачанския театър

Конкурсът за нов директор на врачанския Драматично-куклен театър, проведен днес в министерството на културата, завърши без избран победител, научи преди всички „Конкурент“.

Нито досегашният шеф Анастас Попдимитров, нито претендентът Явор Зехиров са успели да вземат необходимия брой точки, който им осигурява трудов договор за директор за 4 г.

Според неофициално потвърдена информация обаче, Зехиров имал повече точки от опитния Попдимитров, който е начело на институцията от 27 г. Според източник на "Конкурент", съвсем малко не достигнало на претендента да заслужи управленския пост още днес, което била знак за претърпяната тежка загуба от дългогодишния директор.

Патовата ситуация вероятно ще бъде разрешена с нов конкурс, който може да се проведе не по-рано от лятото. А дотогава се очаква от министерството на културата да командироват свой представител, който да ръководи храма на Мелпомена и да ревизира дейността на досегашния управник.

Хоризонтът пред Попдимитров вече твърде къс, тъй като през септември той навършва годините, нужни му да излезе в пенсия.

Официалните резултати от конкурса трябва да бъдат публикувани до 3 дни след провеждането на надпреварата. Тогава ще е ясно и бъдещето на директорския пост в ДКТ - Враца.