Крими

Браво на полицията! Хванаха нападателя на медик в РЗИ – Враца СНИМКА

  04.02.2022 18:51             
Браво на полицията! Хванаха нападателя на медик в РЗИ – Враца СНИМКА

Полицията задържа за броени часове агресора, нападнал фелдшерка днес в регионалната здравна инспекция. За инцидента във ваксинационния кабинет на РЗИ, всички в България научиха от „Конкурент“:

https://www.konkurent.bg/news/16439729204473/parvo-v-konkurent-napadnaha-medik-vav-vaksinatsionniya-kabinet-na-rzi-vav-vratsa-snimkivideo

Информацията за разплитането на неприятния случай потвърди д-р Орлин Димитров, директор на РЗИ, след чийто сигнал ченгетата бързо стигнали до нападателя на медик.

Според информацията, с която разполагаме, е бил задържан 44-годишният врачанин Иван Т.П. Той трябвало днес да бъде ваксиниран с втора доза, но по неизвестни причини вместо да получи защита срещу ковид и сертификат за завършен ваксинационен цикъл, решил да се прави на мъж пред фелдшерката. Заради заплахите, които тя получила, жената е в стрес, но въпреки това е била разпитана днес в полицията.

Хулиганът бил задържан от група, която било ръководена от Любомир Симеонов. Бързите, адекватни и навременни действия на полицията бяха отчетени и от д-р Димитров, който благодари на служителите на РУ - Враца. Униформените стигнали бързо до извършителя, благодарение на видеокамерите и записите от тях. Устройствата бяха монтирани във ваксинационния кабинет след изричното настояване на директора на здравната инспекция.

https://www.konkurent.bg/news/16439846433127/vizhte-kakvo-pravi-mazhat-nahlul-vav-vaksinatsionniya-kabinet-na-rzi-snimkivideo-

Ювелирната акция на полицията стана факт в дни, когато Враца се тресе от протести в двора на болницата.