България

ТРЕТИ СЛУЧАЙ В РУСЕ: Мъж нахлу в зъболекарски кабинет, опита да души доктора

  21.01.2022 18:40             
ТРЕТИ СЛУЧАЙ В РУСЕ: Мъж нахлу в зъболекарски кабинет, опита да души доктора

Мъж нахлу в зъболекарски кабинет в Русе, удари доктора и се опита да го души. За поредния случай на агресия над медик в Русенско съобщиха от Областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Сигнал на тел. 112 е подал самият лекар. На 20 януари към 10,20 часа в чакалнята на кабинета му на ул. „Муткурова“ влязъл млад мъж, когото той познавал. Човекът се държал много неадекватно и започнал да крещи. Докторът излязъл от кабинета си в чакалнята и му направил забележка. Веднага след това мъжът се нахвърлил върху него, ударил го в задната част на главата и се опитал да го души. Намесили се пациенти, които чакали своя ред и не позволили лекарят да бъде наранен. Нападателят е 34-годишен русенец. Проверката по случая продължава.

Това е трети случай на агресия над медик в Русенско само в рамките на пет дни. На 16 януари близки на пациент нахлуха в COVID отделението на УМБАЛ „Медика“, отправяйки заплахи към медицинския персонал. На следващия ден Венцислав Ангелов – Чикагото влезе в схватка с общопрактикуващия лекар д-р Ивайло Иванов заради поставена ваксина на пациент, която според Чикагото е причинила смъртта му.