Свят

Бебе на 11 месеца простреляно в лицето в Бронкс

  21.01.2022 16:40             
Бебе на 11 месеца простреляно в лицето в Бронкс

11-месечно момиченце стана косвена жертва на гонитба със стрелба в Бронкс, Ню Йорк. Детето бе простреляно в лицето, а случаят предизвика възмущението на новия кмет на града.

Бебето е в болница, в критично, но стабилно състояние, съобщиха от нюйоркската полиция.

Трагедията стана в сряда в 18.45 часа. Детето е било с майка си в паркирана пред хранителен магазин кола. Двамата са чакали бащата, който пазарувал вътре.

Повили се двама тичащи мъже, като единият гонел другия и произвел два изстрела. Единият ударил детето в лицето.

„11-месечно дете простреляно в Бронкс! Ако това не е сигнал за събуждане, не знам какво е! Би трябвало да е немислимо такова нещо да стане в нашия град, но то стана!“ – заяви кметът на града Ерик Адамс в Twitter.

По думите му „лидерите на всякакво ниво са зарязали уличите на града, но аз няма да го направя“. Адамс писа „отказвам да предам Ню Йорк на насилието“, предава bg-voice.com.

Полицията усилено търси извършителя. Публикувано е видео с него от охранителна камера. Според властите той е избягал в сив седан с четири врати. Полицията разпространи и описанието му – тъмно спортно горнище с качулка и надпис „Найк“, сиви спортни панталони и гуменки в черно и бяло. Отправен е стандартният призив към гражданите за помощ с информация за стрелеца.