Събития

Областният управител на Враца: Ще бъда безкомпромисен, ако констатирам случаи на корупция в администрацията

  21.01.2022 14:17             
Областният управител на Враца: Ще бъда безкомпромисен, ако констатирам случаи на корупция в администрацията

Областният управител Стефан Красимиров, в качеството си на Председател на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията, проведе присъствено заседание на Консултативния съвет по превенция и противодействие на корупцията.   

В своето експозе пред членовете на Съвета г-н Стефан Красимиров акцентира върху нулевата корупция и нетърпимостта към корупционни практики. Той заяви, че корупцията може да бъде овладяна, тъй като съществува политическа воля и решителност за това. За постигането на тази цел обаче са необходими общите усилия на  законодателна, изпълнителна и съдебна власт, на органите на местно самоуправление, на бизнеса и гражданското общество. „Ще бъда безкомпромисен, ако констатирам случаи на корупция в администрацията“, заяви областният управител.

Консултативният съвет прие проекта на „План за действие 2022 г. на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията (ООСППК) на област Враца“, който ще бъде предоставен за публично обсъждане чрез публикуване на интернет-страницата на Областна администрация – Враца.

Областният обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията ще приеме окончателния вариант на плана на следващото си заседание на 24 февруари 2022 г.