Здраве Събития

Видинска детска градина преминава на дистанционно обучение

  19.01.2022 15:51             
Видинска детска градина преминава на дистанционно обучение

На обучение в електронна среда преминават във видинската детска градина "Синчец". Причината са многото отсъстващи, каза директорът Габриела Борисова. Заниманията ще са в електронна среда от утре до 28 януари:

"В понеделник сме стартирали с 86 деца. Днес сме с 52. Не можем да знаем, тъй като не всички родители се обаждат дали детето е болно и затова не идва или просто е било в контакт, или превантивно са решили да го задържат вкъщи, но е факт, че децата намаляват. Другото, което е по-страшно, е това, че и много колеги се разболяват."

Ще има два сборни групи за децата, чиито родители не могат да ги оставят у дома.

"Ще ги приемем в две сборни групи в основната сграда и една сборна група във филиала на детската градина в ж-к "Вида". Останалите, които са си вкъщи ще са с така нареченото педагогическо взаимодействие от разстояние, в електронна среда. Колегите ще работят успоредно и с присъстващите деца, които са на детска и ще преподават онлайн темите по направленията и ситуациите, които трябва да се правят реално присъствено, но няма да присъствено и ще използваме ротационния принцип, т.е., ако днес четирима колеги работят в двете присъствени групи, останалите са онлайн, то на другия ден тези, които са били в онлайн среда ще дойдат присъствено. Смятаме, че така взетото от нас решение е една добра мярка да намалим възможността за разпространение на заболеваемостта"- обясни директорът на детската градина.

Помощният  персонал също е с промяна в организацията на работа, каза директорът. Всяка от сборните групи ще работи само с две лелки на смени- първа и втора. Няма да се допуска смесване на персонала по групи.