Свят

Церемонията за наградите „Грами“ ще бъде на 3 април

  19.01.2022 14:18             
Церемонията за наградите „Грами“ ще бъде на 3 април

Церемонията за наградите "Грами", която почита най-добрите музикални изпълнения, ще бъде на 3 април в Лас Вегас, съобщиха световните информационни агенции, предава БТА.

Първоначално тя беше насрочена за 31 януари в Лос Анджелис, но американската Национална звукозаписна академия я отложи заради настъпващата нова вълна заразени с Ковид-19.

Водещ на церемонията още бъде комикът Тревър Ноа. Тя ще бъде излъчена по телевизия Си Би Ес и стриймвана на живо от Ем Джи Ем Арена, която е със 17 000 места.

Церемонията беше отложена за втора поредна година. През 2021 г. наградите "Грами" бяха раздадени на 14 март вместо на 31 януари, както беше планирано предварително.

Номинациите за наградите "Грами" бяха обявени на 23 ноември. Най-много - 11, изненадващо получи музикантът Джон Батист. С по осем номинации следват певецът Джъстин Бийбър, рапърката Доджа Кет и певицата Хър (Габриела Уилсън).

За първи път в историята на водещите музикални отличия в категориите за албум, песен и запис на годината и за най-добър нов изпълнител, известни като голямата четворка, бяха номинирани по 10 изпълнители. Целта е да се постигне "по-разнообразен музикален пейзаж" по думите на президента на звукозаписната академия Харви Мейсън младши.