Свят

Полицията в Малага залови парти автобус

  19.01.2022 16:40             
Полицията в Малага залови парти автобус

Полицията в испанския град Малага е локализирала и спряла от движение микробус, който е бил превърнат в подвижна дискотека. Превозното средство е обикаляло по улиците на южния град, в опит да заобиколи противоепидемичните мерки.

Микробусът е спрян след като привлякъл вниманието на патрулиращи полицаи, първо с яркорозовия си цвят, а после и с това, че постоянно обикалял из града, без да паркира. При проверката в него са открити група млади хора, които са пиели алкохол и са танцували прави, без да носят маски и без да спазват задължителната дистанция, заложена в противоепидемичните мерки на местните власти.

Случаят предизвика недоумение, тъй като в Андалусия регионалното правителство продължава да поддържа едни от най-либералните мерки, без вечерен час, без ограничения в капацитета на ресторантите и нощните заведения и без забрана за големи семейни и приятелски срещи. Навсякъде обаче се изисква Covid сертификат.

Над 7 милиона души вече са напълно ваксинирани, а повече от 2 600 000 имат и бустерна доза. За последните 24 часа в региона са регистрирани 10 100 случая на новозаразени с Covid 19, а кумулативната честота е 1 416 случая на 100 000 жители, което е повече от 2 пъти под средната за страната.