България

Обвиняем за притежание и разпространение на дрога в Сапарева баня остава в ареста

  15.01.2022 16:30             
Обвиняем за притежание и разпространение на дрога в Сапарева баня остава в ареста

Днес, 15.01.2022 г., съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Кюстендил за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.М. (на 25 години), обвинен за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 1 от НК.
По водено досъдебно производство са извършени обиск, претърсване и изземване, разпитани са свидетели. Събрани са убедителни доказателства за съпричастността на Д.М. към престъплението.
Установено е, че на 13.01.2022 г. в гр. Сапарева баня обвиняемият незаконно държал наркотични вещества – канабис (марихуана) и екстази, в жилище и в джоба на якето си. Същия ден той разпространил канабис на ул. „Ягода“ в града, като продал 6,20 грама от този наркотик на 22-годишен мъж.
Престъплението, за което Д.М. е привлечен в качеството на обвиняем, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.
В съдебно заседание прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил изложи доводите си за наличие на обосновано предположение за авторството на деянието и реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление.
През м. юли 2021 г. на обвиняемия Д.М. е било определено наказание от три месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. Извършеното от него престъпление на 13.01.2022 г. е в изпитателен срок по предходното дело срещу него.ВК Монтана и ЦСКА не се победиха в зрелищна контрола
Младежкият център и библиотеката в Монтана започват съвместни изяви
Виетнамец минава границата с документите на брат си
Първо дело за умишлено разпространение на COVID-19
Библиотеката в Монтана представя изложба "Живопис" на Венелин Захариев
Левски /Лом/ стартира с победа в контролите