Свят

След дни нашенците, решили да пазаруват в Одрин, ще имат големи проблеми!

  15.01.2022 15:54             
След дни нашенците, решили да пазаруват в Одрин, ще имат големи проблеми!

От 19 януари се актуализира списъкът на държавите по цветови зони. Това съобщиха в петък вечерта от здравното министерство.
В „червената зона“ преминава южната ни съседка Турция, към която хиляди български граждани отскачат за шопинг туризъм и уикенд почивки. Всяка събота и неделя през декември Одрин се посещаваше от 12-13 хиляди българи, в делнични дни - между 5 и 7 хиляди, пише rodopi24.blogspot.com.
В „червената зона” влизат още 13 държави от 19 януари: Австрия, Република Северна Македония, Сърбия, Унгария, Люксембург, Израел, Кувейт, Гренада, Гренландия, Катар, Кралство Бахрейн, Ливанска република и Кооперативна република Гвиана.
БЛИЦ припомня, че пристигащи от „червена“ зона ще се допускат в България „при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или на равностоен или аналогичен на тях документ, едновременно с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19, удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или равностоен или аналогичен на него документ“. 
Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членове на техните семейства, които не представят нито един от изброените документи ще се поставят под карантина за срок от 10 дни./ БЛИЦ
 Виетнамец минава границата с документите на брат си
Първо дело за умишлено разпространение на COVID-19
Библиотеката в Монтана представя изложба "Живопис" на Венелин Захариев
Левски /Лом/ стартира с победа в контролите
77 семейства са подпомогнати финансово от Община Мездра през 2021 г. при раждане на дете
Полицията в Малага залови парти автобус