България

Криминално проявен отново задържан в Пловдив, карал много пиян и без книжка

  15.01.2022 08:20             
Криминално проявен отново задържан в Пловдив, карал много пиян и без книжка

35-годишен пловдивчанин с криминално минало зад гърба си попадна отново в ареста, след като е заловен да шофира пиян и без книжка. Това съобщиха от полицията.

Минути преди полунощ, на бул. "Македония" в областния град екип на Първо РУ спрял за проверка лек автомобил "Фолксваген". При инспекцията станало ясно, че водачът е неправоспособен, а пробата с дрегер отчела високо съдържание на алкохол в кръвта му. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, срещу него е образувано бързо производство. Арест е последвал и за друг солидно почерпен, засечен около 02,35 ч. тази сутрин на ул. "Генерал Скобелев". Той управлявал лек автомобил "Опел".

Около 14,45 ч. вчера пък в РУ- Стамболийски бил получен сигнал за пътен инцидент между два опела на кръстовище в града. От удара е пострадала леко водачката на блъснатия автомобил, прегледана е в болница и освободена за домашно лечение. Според данните до момента причината за катастрофата е неспазен от 52-годишна шофьорка знак „Стоп“, вследствие на което удря колата, движеща се с предимство. Пробите с дрегер са отрицателни.