Лайфстайл

5 начина да поддържате искрата във връзката

  14.01.2022 19:30             
5 начина да поддържате искрата във връзката

Експертите в любовните връзки и психолозите смятат, че искрата в любовта трае между шест месеца до три години в зависимост от причините, които са ви събрали. След това постепенно двойките преминават във фазата на установените и по-притихнали отношения, в които често тази искра се губи. Тя обаче може да се поддържа жива, стига партньорите да полагат нужните усилия за това. Не се изисква кой знае колко много, за да успеете да поддържате пламъка помежду ви независимо колко време е минало от първата ви среща и вълнението, което сте изпитвали в началото.

Има някои наистина лесни начини да поддържате искрата във връзката и в любовта. Ето как да успеете.

1. Присъствайте не само тялом, но и духом.

Забързаното ежедневие, ставащото все по-малко свободно време, децата, ангажиментите са всички онези фактори, които ни поглъщат и които ни карат да влезем в коловоз. Така романтиката замира, свикваме да живеем с някого и знаем, че той просто е там. Понякога невинаги чуваме онова, което ни разказва, погълнати от собствените си мисли и проблеми. Това е грешка, която пречи на отношенията и отдалечава партньорите. Важно е да сте тук и сега, да слушате активно партньора си, да не стоите безучастно, когато споделя нещо, иска мнението ви или просто ви разказва как е минал денят му.

2. Изненадвайте го.

За да поддържате искрата жива, не спирайте да изненадвате партньора си. Ако той не знае какво да очаква от вас, това ще поддържа интереса му. Сивото ежедневие е достатъчно безцветно, за да допуснете вие самите да посивеете в него, да станете предсказуеми и скучни.

3. Обличайте се, за да впечатлявате.

Важно е да се обличате по начин, който ви харесва и ви кара да се чувствате добре. Но също толкова важно е да се стараете да впечатлявате и половинката си с външния си вид. С времето повечето двойки се чувстват все по-комфортно в компанията на другия и спират да се стараят да впечатляват с визия. За да поддържате искрата жива, не спирайте да изненадвате с външния си вид.

4. Не угасвайте напълно светлините в спалнята.

Обличайте секси бельо, с което да будите интереса на мъжа до себе си. Не угасвайте изцяло светлината в спалнята, защото така отнемате възможността на половинката си да се наслади на това, което ще му подарите. Мъжете обичат не само със сърцето, но и с очите си. Подхранвайте искрата помежду ви, като му позволявате да ви вижда. И не забравяйте, че онези недостатъци, от които се притеснявате, в повечето случаи са видими само за вас. Така че, оставете лампите включени.

5. Ходете на срещи.

Ако в началото сте ходели по срещи заедно, но вече е минало твърде много време и отдавна сте прескочили тази фаза, възобновете я. Не е нужно да се правите на романтична двойка, гледаща се влюбено през масата, обсипана със свещи, ако това ви е неприсъщо. Но можете да правите неща заедно под формата на среща. Правете съвместни планове. Измисляйте си хобита, с които да се забавлявате през уикенда заедно. Открадвайте си по един дълъг уикенд. Правете си изненади и не забравяйте да флиртувате.