Събития

Възпитаник на гимназията по каменообработване в Кунино със самостоятелна изложба

  14.01.2022 18:00             
Възпитаник на гимназията по каменообработване в Кунино със самостоятелна изложба

Млад творец от Професионалната гимназия по каменообработване в Кунино подреди самостоятелна изложба. Експозицията на Цветомир Христов, който е 11 клас в специалност "Каменоделство", се състои от 10 картини и може да бъде разгледана в читалището на неговото родно село- Реселец. Творбите са рисувани с пастел и изобразяват пейзажи.

"Мога да кажа, че са рамкирани също картините. Имам два пейзажа от Кунино, които съм нарисувал... На мен любимата ми картина, тя не е рисувана от натура, всъщност, то беше експеримент даже. Просто се случи ей така...  Изобразява природа, дървета, вода, отражение, приятна комбинация от цветовете. Моят стил е малко по-такъв, мрачен... Аз от малък си рисувам, просто като дойдох в Професионалната гимназия по каменообработване, се запали още повече тази страст..."- сподели авторът.

Цветомир Христов планува и да продължи с рисуването, защото това много му помага в обучението. 

"Ами да, занапред плануваме още изложби. Даже с една моя съученичка се надяваме след време да направим съвместна изложба. Едното без другото не може, рисуването е свързано със скулптурата, скулптурата пак с рисуването и така- помага ми да..."

Изложбата може да бъде разгледана до 20 януари тази година. Творческата изява не е първа за Цветомир, зад гърба си той има още една самостоятелна изложба. Освен това, още в 9 клас е класиран и на трето място в Национален младежки конкурс за изящни изкуства, приложни изкуства и дизайн на Министерството на културата.