Свят

Служители на Джонсън си направили парти и в деня на погребението на принц Филип

  14.01.2022 15:49             
Служители на Джонсън си направили парти и в деня на погребението на принц Филип

Членове на екипа, работещ в офиса на британския премиер Борис Джонсън, си организирали две празненства в резиденцията на министър-председателя в разгара на локдауна в Обединеното кралство и вечерта преди погребението на принц Филип, съобщи в четвъртък лондонският „Daily Telegraph„, цитиран от Франс прес.

Съветници и служители се събрали на 16 април 2021 г. на две места, за да отпразнуват оттеглянето на двама членове на премиерския екип – директорът по комуникациите Джеймс Слак, който станал зам.-главен редактор на в. „Sun“ и един от личните фотографи на Борис Джонсън, чието име не е посочва, уточнява консервативният всекидневник.

Тези нови разкрития са публикувани в момент, когато министър-председателят се бори да остане начело на кабинета, след като призна, че е присъствал на събиране на „Дауниннг стрийт през 2020 г., докато беше в сила локдаун.

Според „Daily Telegraph„, двете празненства, които в определен момент се слели в едно и продължили с алкохол и танци до сутринта, са се състояли в навечерието на погребението на съпруга на кралица Елизабет Втора, докато цялата страна беше в период на национален траур.

Борис Джонсън не е присъствал, защото по това време той е бил в провинциалната си резиденция „Чекърс“, на около 65 километра от Лондон.

Снимките на кралицата, седнала сама на първия ред в църквата, заради ограниченията, свързани с COVID-19, тогава символизираха строгостта на ограниченията в Обединеното кралство.Първо дело за умишлено разпространение на COVID-19
Библиотеката в Монтана представя изложба "Живопис" на Венелин Захариев
77 семейства са подпомогнати финансово от Община Мездра през 2021 г. при раждане на дете
Полицията в Малага залови парти автобус
Левски /Лом/ стартира с победа в контролите
ДОБРИЯТ ПРИМЕР! Жена купи от бездомник открадната тротинетка, за да я върне на собственика ѝ