Избори Събития

Стефан Стефанов: Да работим за по-чиста, по-добра и по-богата област Враца СНИМКИ+ВИДЕО

  13.01.2022 09:30             
Стефан Стефанов: Да работим за по-чиста, по-добра и по-богата област Враца СНИМКИ+ВИДЕО

Новият областен управител на Враца Стефан Стефанов пое властта от предшественика си Иван Сълов. Това се случи на семпла церемония днес, съобразена с ограниченията заради ковид пандемията.

вижте видеото:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=471900381038454&id=100038583683933

„Бях назначен от служебното правителство преди почти 8 месеца като задачата ми беше да осигуря провеждането на честни избори и да предоставим на населението на област Враца здравни грижи в тежката ситуация на пандемия от ковид. Днес мисията ми приключи. Пожелавам на новия областен управител – на г-н Стефанов, успех“, каза при посрещането на наследника си Сълов.

Той не пожела да си припомни, че преди 8 месеца, когато е наследил поста от Малина Николова, никой не го е посрещнал на вратата на сградата на бул. „Демокрация“ 1.

Иван Сълов беше назначен от първото служебно правителство на ген. Стефан Янев на 20 май миналата година. При престоя си в областна администрация той свърши основната работа, за която беше назначен - да организира и гарантира честността на изборите - два пъти за парламент и един за президент, както и да спре порочната практика за купуване на гласове. В края на миналата година Сълов разкри, че е заварил доста нередности в областната администрация от Малина Николова, които се е опитал да поправи.

С решение на Министерски съвет от 12 януари за областен управител на Враца беше назначен Стефан Стефанов. Адвокатът от Мездра е номиниран от "Има такъв народ", а част от местния актив дойде с него в сградата на бул. „Демокрация“ 1.

„За мен е висока чест и отговорност да поема длъжността на областен управител на Враца. Надявам се всички да работим за една по-добра, по-чиста, по-богата Враца, с която да достигнем областите като София, Бургас и Варна както по доходи, по инфраструктура и качество на живот. Надявам се всички заедно да работим за доброто на Враца и областта“, бяха първите думи на Стефанов. Губернаторът обеща нулева толерантност към корупцията и спазване на законите както в страната, така и на ЕС.