Събития

Обявиха конкурс за есе „Ботевите уроци за цената на свободата”

  06.01.2022 12:00             
Обявиха конкурс за есе „Ботевите уроци за цената на свободата”

Община Козлодуй обявява Общински литературен конкурс за есе „Ботевите уроци за цената на свободата”, посветен на 174 години от рождението на Христо Ботев.
Цел: Конкурсът е част от Общинския културен календар за 2022 година на Община Козлодуй и има за цел насърчаване на деца, младежи и възрастни творци с изявен интерес към литературата и творческото писане.
Условия за участие в конкурса: Общински литературен конкурс на тема „Ботевите уроци за цената на свободата ” е за написване на есе. Право на участие имат деца и младежи от 14 до 19-годишна възраст и лица над 19-годишна възраст. Конкурсните текстове трябва да са с максимален обем 2 печатни страници, формат А4, на български език, размер на буквите 12 пункта.
Награди: Във всяка възрастова група ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда. Основното изискване е текстът да бъде авторски. Ще се толерират кандидати с високо ниво на езикова култура и ще се поощрява оригиналността на представените идеи.
Срок за изпращане на творбите – 20 февруари 2022 г. Произведенията да се изпращат на адреса на Община Козлодуй (гр. Козлодуй, 3320, ул. „Христо Ботев” № 13) или по електронна поща [email protected].
Не забравяйте да приложите към текстовете: двете имена на участника; година на раждане; адрес, имейл и телефонен номер; име на учебното заведение, ако участникът е между 14 и 19 годишен.
Конкурсът се провежда за пета поредна година. През 2021 г. имаше участници от Лом, Монтана, Берковица, Мездра, с. Търнак, Враца, с. Селановци, с. Елена, Радомир, Перник, София, Варна, Пловдив, Габрово, Русе, Стара Загора, Търговище, Кърджали, Хасково.