Крими

Митническо куче Джейк откри 82 000 къса цигари в автоплатформа в района на Дунав мост-Видин

  26.11.2021 15:09             
Митническо куче Джейк откри 82 000 къса цигари в автоплатформа в района на Дунав мост-Видин

82 000 къса нелегални цигари са намерени от митническо куче в автоплатформа на Дунав мост 2, съобщават от Агенция "Митници". Обученото за откриване на тютюневи изделия куче дало положителен знак, след като подушило предната част на платформата, закачена на спрения от митническите служители лек автомобил, на изход от страната. 
Случаят е от 18 ноември, но от митническата администрация съобщават за него едва днес. При последващата физическа проверка, митническите служители установяват, че между носещите греди на специализираното ремарке, от предната част до средата, са монтирани три метални кутии. В тях са открити 4100 кутии от популярна чуждестранна марка цигари с български акцизен бандерол. 
Още 20 380 къса (1019 кутии) цигари задържат митническите служители при друга проверка на автомобил с платформа в района на ГКПП Дунав мост-Видин. На 06.11.2021 г. митническите инспектори отклоняват напускащото страната превозно средство. В гумите на натоварения върху платформата автомобил, както и в резервната гума на специализираното ремарке, митническите служители откриват тютюневите изделия, всичките с български акцизен бандерол. 
Тютюневите изделия са задържани, а на водачите са съставени актове за нарушаване на акцизното законодателство.