Свят

Нови нападения с мачете в Нортуест сайд, Чикаго

  26.11.2021 13:48             
Нови нападения с мачете в Нортуест сайд, Чикаго

Полицията издаде предупреждение за внимание след като трети мъж бе нападнат с мачете от септември насам в Нортуест сайд, Чикаго. Две от атаките са станали в близост до площад „Лоуган“, а третата – в Белмонт Сентрал.

Първият инцидент, при който мъж е нападнат в гръб на North Drake Avenue и прободен няколко пъти, е станал на 5 септември. Нападателят е избягал.

Другите два случая са в рамките на последните няколко дни.

В събота в блок 2200 на North Saint Louis Avenue човек, който разхождал кучето си, е бил нападнат около 2М40 часа сутринта. Той е бил ударен отзад по главата с чук от агресор, който извадил и мачете. Човекът запазил самообладание и побягнал, преследван от нападателя, който се отказал скоро, качил се в кола и отпътувал.

Последният случай е от сряда в Белмонт Сентръл. Мъж е нападнат отново в 2:40 сутринта в блок 5800на West Altgeld Street. Нападателят го  е изненадал и му нанесъл няколко порезни рани с мачете. Едната е била на врата, но мъжът живеел наблизо и се добрал до дома си, където жена му извикала помощ.

Заподозреният е описан като бял мъж, висок приблизително 183 см. Предполагаемата му възраст е между 25 и 35 години. Бил е гладко избръснат, със слабо до средно набито телосложение. Той имал къса кестенява коса и е носил тъмно яке с цип, като мачетето държи скрито отдолу при всяка от атаките.

Полицията призовава жителите на района да не ходят сами през нощта и да са наясно със заобикалящата ги среда през цялото време. Всеки, който има информация за инцидента, се умолява да се обади на полицията в Чикаго на телефон 312-746-6554.