Спорт

Дербито на дъното в елита завърши без победител

  26.11.2021 14:07             
Дербито на дъното в елита завърши без победител

Снимка: Lap.bg

Ботев /Вр/ и Царско село завършиха 0:0 в среща от 16-ия кръг на Първа лига.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите от двете трагедии, разтърсили България в последните дни - тази от старческия дом в с. Рояк и от скоростния път "Струма".

Първият точен удар в мача дойде след само 120 секунди игра. Крилото на гостите Ален Стеванович овладя топката в наказателното поле и шутира, но право в ръцете на Красимир Костов. В 15-ата минута Васил Шопов центрира отдясно към Димо Бакалов, който демонстрира добър контрол, но ударът му не успя да затрудни стража на врачани. 

В 27-ата минута Виктор Василев надигра на десния фланг Сашо Александров и пусна пас в наказателното поле, но Дориан Бабунски и Матеус се разминаха с кълбото. В 32-та мин. Лукас Диас напредна и отправи хубав удар от дъгата пред наказателното поле, получи се рикошет, а вратарят Костов не помръдна, но топката мина встрани. 

В 59-та мин. след центриране от корнер в наказателното поле на Царско село, Дориан Бабунски стреля с глава, след което имаше претенции, че играч на гостите е играл с ръка, но съдията прецени, че няма дузпа. ВАР потвърди решението на Чинков. 

В 60-та мин. грешка в защитата на домакините, която изпусна Шопов и Стеванович, но Красимир Костов излезе и улови топката. В 74-ата минута Бабунски майсторски изведе резервата Красимир Тодоров на перфектна позиция, но атакуващият футболист на домакините не успя да се справи с Янко Георгиев, който излезе и улови топката. 

Отговорът на "царете" не закъсня, но Красимир Костов на два пъти успя да се намеси изключително майсторски, запазвайки мрежата си суха. 

Статистиката сочи голямо превъзходство в нанесените удари в полза на гостите, които трябва да съжаляват повече за пропуснатата победа.

 

За Ботев /Вр/ започват: Костов, Ничев, Фераресо, Миланов, Николов, Ант. Георгиев, Бауренски, Ненов, Бабунски, Касини, В. Василев.

За Царско село стартират: Георгиев, Кавдански, Василев, Александров, Попадийн, Охене, Балтанов, Шопов, Бакалов, Лукас, Стеванович.