Събития

Община Вършец е готова да посрещне зимата

  25.11.2021 11:00             
Община Вършец е готова да посрещне зимата

Община Вършец сключи договор за зимното почистване. Фирмата от Монтана е избрана след провеждането на обществена поръчка за почистване на уличната мрежа в селата и за частично опесъчаване на четвъртокласната пътна мрежа в общината, поясни кметът на Вършец инж. Иван Лазаров:

"С две обособени позиции за избор на фирма, която да извършва зимното почистване на четвъртокласната пътна мрежа и на уличната мрежа в населените места на община Вършец. Избран е изпълнител, подписали сме договор и за двете позиции. Проверена е готовността на фирмата за наличие на пясък, сол и за готовност на машините, така че сме напълно готови за очакваните зимни условия. Надявам се да се справим успешно."

 Снегопочистващата фирма е длъжна по договор да осигури денонощно дежурство през есенно-зимния сезон. За снегопочистването община Вършец е заделила 125 000 лева без ДДС.

"При нас ситуацията е по-специфична, защото сме планински район и снеговалежите са обилни, продължителни. Това е един от проблемите- когато по-дълго време вали сняг, повече от 24 часа, и непрекъснато трупа, все пак жива сила кара тези машини, хората трябва да почиват, трябва да се презаредят машините, но се справяме. Досега сме се справяли и тази зима ще се справим", допълни Иван Лазаров.

В община Вършец е създаден оперативен щаб за отчетност и контрол на изпълнението на възложеното снегопочистване.