Събития

Откриха благородна инициатива във Враца СНИМКИ

  22.11.2021 11:43             
Откриха благородна инициатива във Враца СНИМКИ

Десетки врачани се включиха в 19-ата кампания „Осиновете врачанско семейство“, която стартира днес, на 22 ноември. По традиция събитието се открива в деня на християнското семейство, но заради съвпадението му с почивния неделен ден и изборите, то се случи в понеделник.

Галин Снежанов припомни с изпълнение на вечната песен на Емил Димитров „Ако си дал“, какво е естеството на кампанията.

Над 80 деца от 2 до 7 години ще бъдат зарадвани от благородните жестове на дарителите с подаръци за Коледа. Всяко пето от селектираните деца са със специални образователни потребности.

Списъкът е изготвен от общинските власти и от социалните служби.

При откриването на кампанията Евелина Васкова, директор на Дом на науката и техниката, дари с книги няколко от най-заслужилите общественици, свързани със 100-годишнината на Българско инженерно-архитектурно дружество, клон Враца и 50-годишнината от откриването на Дома на науката и техниката.

Заместник-кметът Александър Владимиров пожела на организаторите догодина да привлекат още повече дарители и ги поздрави за усилията.

След това участващите в кампанията си взеха картончета с децата, на които ще даряват. До 15 декември те ще трябва да се включат в инициативата.