Избори Събития

Кметът на Видин: Българският президент трябва да е достоен човек

  21.11.2021 13:17             
Кметът на Видин: Българският президент трябва да е достоен човек

Това заяви пред медии д-р Цветан Ценков, който упражни правото си на глас на втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на Република България. Видинският кмет, заедно със съпругата си, дадоха своя вот в СИК №18, която се намира в детска градина „Русалка“.

След като пусна изборната бюлетина, кметът на Общината изрази своята позиция какъв трябва да е българският държавен глава: „Да бъде един достоен българин, който да защитава интересите на нашата прекрасна страна. И за това гласувах. Той винаги трябва да бъде български президент на първо място, да спазва и да се бори за държавността и, разбира се, да подкрепя усилията на всички власти, включително и на местната, за развитието на България и на регионите“.

До този момент изборният ден в Община Видин протича спокойно, при спазване на противоепидемичните мерки. Ако имат нужда от информация, свързана с деня на вота, гражданите могат да позвънят на дежурния телефон: 094 609457.

За първи път правото си на глас в Общината могат да упражнят 230 души, като през седмицата между двата тура на президентските избори пълнолетие са навършили още 11 младежи.