Избори Събития

Гласуват изцяло с бюлетини в две общини във Видинско

  21.11.2021 09:55             
Гласуват изцяло с бюлетини в две общини във Видинско

"Във Видинско в две от общо 11 общини се гласува изцяло с бюлетини", каза председателят на Районната избирателна комисия Видин Павел Петков.
"Общият брой избирателни секции във Видинско е 258, включително изградените подвижни секции и тези в домовете за хора с увреждания", припомни Петков. "С машини ще се гласува в 128 избирателни секции", уточни Павел Петков. С хартиени бюлетини ще гласуват в общините Чупрене и Бойница.
"В най-малката община във Видинска област Бойница днес право на глас имат 746 избиратели по списък в пет секции, гласуват с хартиена бюлетина, тъй като в нито една от секциите няма над 300 избиратели по списък", допълни Петков. Същото важи и за община Чупрене, където днес право да гласуват имат 1418 избиратели, които гласуват с бюлетини в 10 избирателни секции.
В община Видин има най много машини - 94, следва община Белоградчик с осем машини, Димово и Брегово - по шест, Кула - пет, Ружинци - четири, по две машини има в общините Ново село и Грамада, и една - в община Макреш.
"Едната от машините в Кула е излязла от строя и там са преминали да гласуват с бюлетини", каза още Петков. В областта по предварителни списъци на настоящите избори право на глас имат 85 177 избиратели.