Избори Събития

Северозападът избра 15 души в парламента СНИМКИ

  19.11.2021 09:00             
Северозападът избра 15 души в парламента СНИМКИ

3 са новите лица, четвърти чака да влезе

 

С обидно ниска избирателна активност хората в Северозападна България избраха 15 народни избраници за 47-ото Народно събрание. Вотът на 14 ноември затвърди убеждението, че депутатите са длъжници на суверена, който през зъби се яви на трети избори за парламент тази година. Три за новите лица, четвърти чака за влизане при определено стечение на обстоятелствата, показват все още неокончателните данни от парламентарния вот.

От Видин народни представители пак ще са Росица Кирова от ГЕРБ-СДС, Иво Атанасов от "Има такъв народ", и социалистът Филип Попов. Четвъртият мандат е за "Продължаваме промяната" и Петър Миланов, който е представен като директор на фондация "Нова генерация".
От Враца двама народни представители ще има със сигурност ГЕРБ-СДС Петя Аврамова и Красен Кръстев. В парламента от "Продължаваме промяната" влиза маг. инж. Деница Симеонова. Народни представители отново ще бъдат журналистът Александър Симов от БСП и д-р ин.ж Георги Георгиев от „Има такъв народ“, както и юристът Цветан Енчев от ДПС /ако той избере да влезе от друг район, мястото му ще заеме Каролина Кьолер/.
Депутати с опит ще са новите народни представители от Монтана. Това са Ирена Димова от ГЕРБ-СДС, Ирена Анастасова от БСП, Димитър Аврамов от ДПС и Пламен Абровски от "Има такъв народ". Новата формация "Продължаваме промяната" вкарва Инна Иванова, която според визитката си е специалист по хранително-вкусова промишленост, развива агробизнес и е шампион по плуване.

Повече ще намерите на страните на "Конкурент" - вестникът на Северозапада.