Събития

Инфаркти покосиха 4-ма във Врачанско за ден

  18.11.2021 10:30             
Инфаркти покосиха 4-ма във Врачанско за ден

Четирима души са починали вчера във Врачанско, само в рамките на едно денонощие, вследствие на сърдечно-съдови заболявания. Информацията на „Конкурент“ беше потвърдена от здравните власти и от полицията. Поради липсата на данни за извършено престъпления или насилие над покойниците, случаите не са намерили място в традиционния бюлетин на МВР.

По данни на „Конкурент“ двама от починалите са от Враца, един е издъхнал в Челопек, а един в друго село от областта. При четиримата най-вероятно става дума за инфаркти или тежки инсулти, предизвикали последствия, несъвместими с живота, коментираха лекари.

Случаят в село Челопек е свързан със смъртта на бивш полицай. 65-годишният мъж паднал на улицата, покосен от масивен инфаркт, разказаха негови съселяни.

В сряда вечерта пък друг мъж на около 60 г. от Видин умря на стълбището на блок, намиращ се на бул. „Мито Орозов“ №10 във Враца. Човекът се прибирал в квартирата си, която е на 4-ия етаж, но не успял да стигне до входната врата. Намерила го съседка, която потърсила помощ на тел. 112. Пристигналите лекари констатирали смъртта, а криминалисти установили, че не става дума за насилствена смърт. Съседи коментираха, че прокоба тегне над жилището, в което е живял покойникът, тъй като и предишен наемател умрял по същия начин.

https://www.konkurent.bg/news/16371766449875/koshmar-chovek-izdahna-na-stalbishteto-pred-doma-si-snimki-

Преди този инцидент,  от полицията във Враца бяха посетили още 3 адреса по сходни причини – внезапна смърт на хора. Според неофициална информация четирите жертви са мъже.