Избори Събития

Невяна Митева: Опасно е за България цялата власт да се концентрира в един човек. Излезте и гласувайте!

  17.11.2021 15:35             
Невяна Митева: Опасно е за България цялата власт да се концентрира в един човек. Излезте и гласувайте!

„Призовавам ви смело да излезете и да гласувате в неделя и да изберете протегнатата ръка, защото е опасно за България цялата власт да се концентрира в един човек.” Това призова на среща с гражданите на Монтана кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева.

„Тук се чувствам у дома. Като снаха на Вършец, обичам този край, зареждам се с красотата му и винаги споделям в моя Добрич, че от хората в Северозапада винаги има какво да вземеш и да научиш, защото техният дух не се прекършва лесно. Вие сте моят пример за този дух. Вие, които въпреки репресиите и заплахите, излязохте на 14 ноември и ни подкрепихте – мен и професор Герджиков. Ние не разделяме хората, не насаждаме език на омразата. Днес всички имаме нужда от спокойствие, имаме нужда от мир, имаме нужда от добра дума.”, подчерта Митева.

Тя припомни, че в моменти на криза всички имат необходимост да усетят протегната ръка.

 „Изборът за президент и вицепрезидент е мажоритарен избор, ще разпознаете в мен и професор Герджиков онези българи, които ще ви гарантират, че ще имате своето представителство в президентската институция, онези българи, които знаят как работи системата за сигурност в България, онези българи, които ще се гордеят с вас. Както проф. Герджиков, така и аз вярваме в надпартийните каузи. Изборът е ясен и вярвам, че ще вземете правилното решение и ще гласувате с номер 15 в подкрепа на проф. Герджиков и мен”, каза Митева.

Ирена Димова пък припомни, че страната ни се намира  в безпрецедентна криза – здравна, политическа, икономическа, енергийна „ защото имаме президент,  чието служебно правителство не се справи, защото имаме президент за когото изборите и властта са преди човешкия живот, защото да си президент на България не е да размахваш юмрук по площадите, не е да подкрепяш партии в разнасянето на ковчези, не е да разделяш народа, не е да целиш едноличната власт в цялата държава, а е изкуството да обединиш и да дадеш сили на народа си.  Да намериш диалога с всяка една парламентарно представена партия в името на България. Ние сме парламентарна република и искрено се надявам и след 21 ноември да си останем такава. А гаранция за това са професор Герджиков и полковник Невяна Митева. Гласувайте за тях с номер 15”, призова Димова.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!