Избори Събития

Андрей Вълчев: Въпреки загубата на ИБГНИ на изборите, оставам в политиката

  17.11.2021 14:41             
Андрей Вълчев: Въпреки загубата на ИБГНИ на изборите, оставам в политиката

"Оставам в политиката, защото гражданското общество е коректив на политиката", това обяви преди минути на пресконференция във Враца водачът на листата от кандидати за депутати на коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме“ Андрей Вълчев. Той коментира и причините, поради които ИБГНИ не са намерили място в 47-то Народно събрание.

„Загубихме изборите, защото в национален план имаме отстъпление с около 50% от представането си на предишния парламентарен вот. Кампанията в област Враца премина значително по-добре. Имаме над националния резултат – 3.57%, но и това не е утешително“, каза Вълчев. Той допусна, че вероятно други партии са предложили по-сериозни аргументи и тези, които са се харесали на хората. „Тревожна е избирателната активност, която беше ниска. Затова призожвавам хората да излязат в неделя и да гласуват“, каза още Андрей Вълчев.

Той обеща, че ИБГНИ ще продължи да тормози местната власт, а сигналите, зададени по време на предизборната кампания, ще влязат в дневния ред на новото Народно събрание.

„Още чакам отговор на въпроса си за директора на Българския енергиен холдинг, но от вчера той вече не работи в енергетиката. Търпението е важна част от политиката и съвсем скоро отново ще говорим по актуални въпроси за Враца и областта“, допълни Вълчев.