Събития

Топлофикация Враца запазва практиката да информира клиентите за потреблението им чрез ежемесечни анализи

  20.10.2021 15:00             
Топлофикация Враца запазва практиката да информира клиентите за потреблението им чрез ежемесечни анализи

Топлофикация Враца информира всички клиенти, че и през новия отоплителен сезон ще продължи практиката да подготвя всеки месец анализ за размера на подадената топлинна енергия. Изявлението идва в отговор на препоръка на КЕВР относно подобряване на осведомеността на клиентите, използващи централно отопление и битова гореща вода.

„На сайта на дружеството и чрез медии ще предоставяме ежемесечно кратък анализ на достъпен език за разликата в потреблението в сравнение със същия месец на предходния сезон. По този начин, потребителите на прогнозен отчет получават възможност сами да упражняват контрол върху потреблението си и могат по-лесно да планират разходите си. Уверен съм, че  ако се реализира очакваното увеличение на цената на топлинната енергия, анализът ще бъде още по-полезен за абонатите.“ каза изпълнителният директор на Топлофикация Враца инж. Радослав Михайлов.

Топлофикация Враца предоставя всеки месец отстъпка от 5% върху реално потребената или прогнозна топлинна енергия на всички клиенти, които заплащат задълженията си в срок. Инж.Михайлов посочи, че тези 5% също ще позволят на потребителите да намалят тежестта от очакваното увеличение.

„Предлагаме гъвкавост при сключване на споразумения за разсрочване на стари задължения, за да помогнем на абонатите, които са изпаднали в затруднено финансово положение.“ каза инж. Михайлов.