Лайфстайл

Тези дребни навици могат да съсипят и най-хубавата връзка

  20.10.2021 14:40             
Тези дребни навици могат да съсипят и най-хубавата връзка

В любовта малките неща са от значение. Те са в това да бъдем добър слушател за партньора си, да покажем подкрепа в трудни мигове, да създадем приятна атмосфера и за двама ни, да благодарим, когато се чувстваме обичани. Тези малки неща спомагат за подкрепата на една връзка. Но има и други малки неща, които бавно, но сигурно могат да я разрушат. Вижте три от тях.

Забравяне на времето, което сте прекарвали с приятели
Ваша приятелка/приятел има нова връзка от известно време, но сякаш изчезна от живота ви. Случайно да ви звучи познато? Ако и вие попадате в този пример, не забравяйте, че дори когато сте в нова любовна връзка е много важно да поддържате връзка с приятелите ви. Това е добре за вас, но и за интимните ви взаимоотношения.

Използвате тези думи
Знаете ли, че според експерти има думи, които не бива да казваме на партньора си? Въпреки че комуникацията играе важна роля във взаимоотношенията, някои думи е по-добре да бъдат спестени, като:
„Трябва“ – Тази дума носи чувство на разочаровани очаквания към действията на партньора ви.
„Винаги“ (пример:„ Винаги правиш...“) – Ако ползвате тази дума в ситуации на конфликт, за да упрекнете половинката си, той/тя може да се чувства така, сякаш не му/ѝ е позволено да направи грешка.
Същото е с „никога“ – „Ти никога не ми помагаш...“ и т. н.) кара любимия ви човек да остане в отбранителен режим.

Лягане по различно време
Ако работните ви графици не се разминават рязко, то това определено може да навреди на връзката ви. Оставате ли до късно, докато партньорът ви ляга по-рано или обратното?Според западни проучвания, около 75% от двойките лягат по различно време по различни причини, включително работа, гледане на телевизия или сърфиране в интернет. За да бъде връзката по-стабилна, важно е да се опитате да си лягате заедно с половинката.

Без целувка за лека нощ
Живеем динамично и в даден момент приемаме връзката си за даденост. Така забравяме за малките, но съществени неща, които са част от интимността между двама души. Целувката за лека нощ, за добро утро, довиждане и среща в края на работния ден са важни. Не ги неглижирайте. Също така е важно да предаваме любовта си по начин, по който половинката ни ще го разбере. Може би ви се е случвало да бъдете във връзка, в която всичко е наред, но да не се чувствате достатъчно обичани? Тогава е важно да споделите на любимия човек, защото всеки възприема любовта по различен начин. Никога не забравяйте да си правите комплименти, да участвате заедно в определени дейности. Не забравяйте за физическите проявления доказващи любов, като прегръдки, държане за ръце, да си правите малки изненади.