Избори Интервю Събития

Д-р Владимир Христов: Мога да бъда глас на разума в парламента

  20.10.2021 08:30             
Д-р Владимир Христов: Мога да бъда глас на разума в парламента

Д-р Владимир Христов е завършил "Български език и история" и  "Право" в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

През 2004 г. започва работа като адвокат, а няколко години по-късно печели конкурс и става научен сътрудник трета степен в Института за държавата и правото към БАН, където работи като главен асистент. 

Защитил е докторска дисертация на тема „Политическата отговорност на президента" в Института за държавата и правото към БАН, успешно съвместявайки научната работа с адвокатурата.

Има тригодишен опит в ЦИК. Председател на Общински съвет - Враца от политическа партия ГЕРБ. Семеен с две деца.

 

Д-р Христов, какво Ви мотивира да се включите в изборите за парламент?

Невероятно предизвикателство за мен е да участвам в поредното за тази година политическо състезание за определяне на състава на Народното събрание. В обществото се натрупа умора от разнопосочните послания, непрестанното тиражиране на неистини и очерняне на опонента. Събранието стана символ на скандал, непродуктивност и безвремие. Вярвам, че с опита, който имам като общински съветник и председател на Общински съвет-Враца, мога да бъда глас на разума в парламента, както и да бъда представител на трезво и дясномислещите врачани. 

Смятам, че съгражданите ни искат да виждат отговорен парламент, който в най-бърз порядък да намери ефективност за решаване на здравната и икономическата криза. Той трябва да въведе в действие реални инструменти срещу галопиращата инфлация, задаващите се фирмени фалити и безработицата, за да не се допусне нова Виденова зима.

Казват, че ГЕРБ ще бъде поставен в изолация в следващия парламент. Как бихте работили тогава и по какъв начин бихте отстоявали интересите на община Враца и областта?

Както се видя в последните два опита парламента да проработи, ГЕРБ беше незаобиколим фактор в парламентарното пространство и не толкова поради размера на парламентарната си група, а поради опита и концентрацията на уменията на неговите народни представители.

Тенденциите сочат, че в новото Народно събрание ГЕРБ ще има още по-голямо влияние, този път и чрез размера на новата си парламентарна група, така че единственият път за страната е да затворим политическите разломи и да работим заедно. Основен приоритет е гарантирането на развитието на общините от региона без значение от политическата принадлежност на кметовете и мнозинствата на ОбС, така както беше преди да настъпи безвремието на служебния кабинет. 

Поставил сте си цели относно помощта на държавата за региона, какви са те?

На първо място скоростно приключване на пътя Ботевград-Видин, чието строителство в момента е в застой. Изграждане на четирилентов път между Враца и Оряхово, което ще разкрие целия регион за инвестиции и разбира се изграждането на 7 и 8 блок в АЕЦ „Козлодуй“, което ще гарантира бъдещето на енергетиката във Врачанско и разбира се социално по-поносима цена на тока. 

И ако хората от област Враца ме подкрепят, това са целите, които ще следвам в работата си, вярвайки че това е пътят за изравняване между нашия и по-развитите региони в страната. 

За д-р Владимир Христов гласувайте с №32 машинно и в бюлетината с преференция 104.

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!