Бизнес България Лайфстайл

Как да съчетавате обувките с чантата? Пет полезни съвета

  18.10.2021 11:36             
Как да съчетавате обувките с чантата? Пет полезни съвета

“Подхожда ли си чантата с обувките?” Това е дилема, пред която много жени се изправят, когато става въпрос за съчетание между отделните елементи от визията. Има някои трикове обаче, споделяни от стилисти, с помощта на които няма начин да се провалите. 

Рано сутрин времето за избор на дрехи е малко. А когато дори нямате ясна идея в главата си какво и как ще облечете, нещата стават още по-сложни.

С коя чанта съчетавате вашия нов чифт дамски боти от Fashion Days? Труден въпрос. Досега мислехме, че нюансът на обувките трябва да кореспондира с цвета на чантата. Или поне материята да е еднаква. Но модата се променя, затова тук сме ви подготвили няколко полезни съвета за това как успешно да комбинирате обувките с чантата. 

    Комбинирайте, но не на всяка цена 

Добрата новина, споделена от дизайнерите, е че вече няма нужда да си купуваме обувки в същата цветова гама като чантата или обратното. Нещата не са толкова стриктно фиксирани и модата не е толкова строга вече. Тя се промени. Сега имате възможност да свържете двете части от визията си тематично, но това не е задължително. Не е нужно нюансите да са идентични, нито текстурите. За допълнителна оригиналност даже е препоръчително обувките и чантата ви да нямат нищо общо помежду си. 

   Сходни цветове в спортния стил 

За жените, които не са толкова смели и не приемат лесно контрастите във визията си, е препоръчително да изберат по-умерен вариант. Опитайте се да комбинирате маратонките Nike от Fashion Days със спортна чанта в тонове от  същия цвят. По този начин можете да създадете хармония между двете части, което само̀ по себе си е много ефектна комбинация. По отношение на дамските чанти асортиментът е по-разнообразен, така че можете да намерите всеки модел в различни нюанси, което улеснява избора.

   Без смесване между сезоните

Колкото и изкушаващо да ви се струва да носите плажната си чанта - удобна и голяма, дори когато навън вали и времето е лошо, експертите казват категорично „Не!“ на това модно решение. Те препоръчват есенно-зимните обувки да се носят с уместни за времето чанти. Тоест такива, които са адаптирани към сезона. Кожените чанти са най-подходящи за тази цел. Една раница също би подхождала много добре на чифт боти до глезена. А сандалите? Те вървят перфектно с леки чанти в светли нюанси.         

   Правило: или едното, или другото 

Между ботушите и чантата, едното винаги трябва да е аксесоар, който привлича вниманието. В никакъв случай и двете. При това положение изборът пред вас е следният: имате ли чанта, върху която искате да акцентирате? Тогава заложете на възможно най-семплия чифт обувки, които притежавате. Ботушите ли са това, което искате всички околни да забележат? Създайте визия, чийто фокус е в долната част на тялото.

   Съобразено със случая

Съчетанието между чанти и обувки зависи много и от времето през деня, за което се приготвяте, или събитието, на което ще присъствате. Изборът е различен, в зависимост от това дали ще ходите на официална вечеря, или ще излизате с половинката си. В първия случай приоритет е елегантността, а във втория - комфортът. Всички останали елементи от визията ви ще бъдат подбрани спрямо тези двата: чанта и обувки!