Крими

Арестуваха двама мними полицаи, участвали в опит за отвличането на врачанин

  16.10.2021 19:10             
Арестуваха двама мними полицаи, участвали в опит за отвличането на врачанин

Задържани са двама от извършителите на опит за отвличане на 49- годишен врачанин, съобщиха от пресцентъра на МВР

Досъдебното производство по случая е било образувано в деня на получен сигнал за нападение на телефон 112.

Вечерта на 20.07.2021 г., на ул. “Димитраки Хаджитошев” във Враца, мъжът бил спрян от четирима маскирани, представили се за служители от състава на Министерството на вътрешните работи. Те му нанесли електрошоков удара в областта на гърдите, а по-нататъшните им намерения били осуетени поради намеса на свидетел на случващото се.

Незабавно след сигнала стартирали опретивните действия, в рамките на които били събрани доказателства за самоличността на двама от нападателите - на 30 и 27 години.

Извършени са претърсвания на няколко адреса в различни градове на страната. Иззети са вещи, относими към предмета на делото. Назначени са експертизи.

Днес, с постановление на наблюдаващия прокурор,в обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на мерки за неотклонение “задържане под стража” спрямо двамата. Те са привлечени към наказателна отговорност за опит за отвличане. 

Продължават активни действия по установяване самоличността на останалите лица, съпричастни към извършеното престъпление.